Olejek neroli (kwiatu pomarańczy) - pozyskiwany w drodze destylacji kwiatów pochodzących z Egiptu, posiada słodki, cytrusowy zapach.
Wykorzystywany w aromaterapii oraz kosmetyce pielęgnacyjnej, działa antydepresyjnie, uspokajająco, erotyzująco. Zmniejsza wydzielanie sebum, łagodzi podrażnienia skórne, wspomaga leczenie trądziku, matuje i wygładza skórę. Nawilża, ujędrnia, wspomaga leczenie popękanych naczynek krwionośnych.
Ze względu na szerokie właściwości polecany do każdego typu cery.